Den smala milen

LilySlim Weight loss tickers

tisdag 7 augusti 2012

Var det en varg?

Jag har glömt berätta om natten när vi åkte in till akuten i Arvidsjaur. Herman hade ju jätte jobbigt med andningen och skällde, det gav med sig så vi åkte till akuten helt i onödan.
På väg hem till stugan igen så satt vi 4 st otroligt trötta personer i bilen. Plötsligt springer något över vägen och både jag och Andreas hann tänka att det var en varg, men det var det inte, det var en hund, otroligt kelig och fin. Hennes halsband talade om hennes namn, Alice, och hennes ägares nummer. Vi ringde men hamnade på mobilsvar. Vi ringde polisen som också försökte få tag i ägaren, men utan resultat. Polisen ville att vi skulle ta hem hunden tillsvidare, men detta var givetvis inget alternativ för oss så efter lite tjat och gnat fick vi adressen. En liten enslig gård hittade vi, en annan hund stod på gården och skällde på oss, grinden till inhängnaden runt huset stod öppen. Vi fick ingen kontakt med ägaren och med tanke på att en stor hund verkade vakta sin gård kändes det inte aktuellt att kliva ur bilen heller. Tillslut ser jag att på altanen så var det en tv, som var på, så Andreas körde närmare och altanen var inredd likt ett vardagsrum, skinnsoffor och tv. Men ingen verkade hemma. Man var ju lite orolig att någon skulle sitta där inne och vara rädd att vi var tjuvar eller liknande. Vi beslutade att endast lämna hunden och hoppas att allt skulle lösa sig. Plötsligt fick jag se två ben. På golvet på altanen låg en människa, man visste inte om personen var död eller levande, kanske onykter eller gömde sig personen? Andreas tutade och tutade, till slut så reser sig en väldigt berusad man. Han verkade inte förstå vad som hände men vi lämnade söta Alice och hon gick direkt och la sig på bron.
Alfons är fortfarande lite ledsen att hon inte fick komma och bo i hans rum.

1 kommentar:

  1. Vilken natt !!! Oro, spännande, polis-jävlar och så en fylltratt till husse. Jag är då glad att det gick bra för Herman, mormors lill-kille. Det är ju klart att Alfons vill ha en hund i sitt rum. Det vill de flesta barn. Kram <3

    SvaraRadera