Den smala milen

LilySlim Weight loss tickers

onsdag 4 april 2012

Vi stal cykeln

Husets 9-åring är otroligt disträ. För att få någon ordning på detta så försöker vi med alla olika medel. Jag har provat vara arg på honom och skälla, berömma när han gör "rätt" och detta har inte gett något resultat alls, så just nu försöker vi "sätta honom på plats" och visa hur jobbigt det kan vara om man inte gör rätt. 

Några scenarion.
Han går in med skorna - han får dammsuga hela lägenheten, detta kanske också kan ge honom lite insikt i hur jobbigt det är för mig att hela tiden städa efter alla.
Han hänger inte upp jackan utan kastar den på golvet - han får inte vara ute längre stunder eftersom han då verkar glömma bort att jackan ska hänga och inte ligga.
Han ljuger om att han inte har några läxor - han får vara hemma och inte göra något roligt förrän läxorna är gjorda.

I helgen så orkade han inte låsa cykeln så då ställde han bara in den i trappuppgången, i hopp om att ingen skulle sno den där. Givetvis blev jag sur och tvingade honom att gå ut och låsa den ute i cykelskjulet. Igår hade han ställt cykeln i cykelskjulet, men låset hade han hängt på handtaget. Han fick lite skäll och jag ifrågasatte varför han inte hade låst cykeln och vad han hade tänkt om cykeln hade blivit stulen. Cykeln är ändå ny och från mig får han då ingen ny cykel om han inte låser den. Han lovade att han skulle bli bättre på att låsa den.
Idag när vi gick och lämnade ungarna på dagis så fick vi se att han hade cykeln ute på skolgården, olåst. Så på väg hem från dagis så stal vi hans cykel och har gömt den. Ska bli otroligt spännande att se om han lär sig något?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar